Trainingen

mr. dr. C.N. van der Sluis

Advocaat, trainer, spreker en auteur
Telefoon: +31 6 13 32 76 93
E-mailadres: cvandersluis@nkoo.nl

Trainingen

Na de training was ik helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de Wob en bij het behandelen van Wob verzoeken kijk ik nog vaak terug in de sheets van de training.” – Nienke van Wonderen, juridisch adviseur gemeente Purmerend.

“De locatie en omgeving waren schitterend en het was een plezier om onderwezen te worden door deze gedreven en enthousiaste docent met zijn ruime praktijkervaring! Kortom; deze opleiding is een aanrader voor iedere jurist die met deze wetten werkt!” – Brenda Verrijk, Allround Juridisch Adviseur over de tweedaagse Opleiding tot Wob-coördinator.

“Ik zou het iedereen aanbevelen die een complete en diepgaande kennis wil verkrijgen op het gebied van de Woo. De presentatie was boeiend en laat zien hoe deze nieuwe wet zich verhoudt tot de praktijk. Daarnaast was het een verrassing hoe de aanpak verschilt per gemeente/bedrijf/instantie. Naast de presentatie, die ik met plezier heb gevolgd, was het grote pluspunt om anderen te ontmoeten en te spreken, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Ook het gezichtspunt van de journalist in onze groep vond ik een welkome aanvulling.” Huug Verschuijl, informatiespecialist en Woo-contactpersoon gemeente Gooise Meren over de Praktijkgerichte training Wet open overheid.

Overige trainingen

De datum van deze trainingen is in overleg.

De trainer 

Cornelis van der Sluis is advocaat bij Ten Holter Noordam advocaten in Rotterdam, rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Oost-Brabant, auteur en docent. Als Wob-coördinator bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu Infrastructuur en Waterstaat), was hij verantwoordelijk voor de besluitvorming in politiek gevoelige kwesties en bij (gedeeltelijke) weigeringsbesluiten. Na een tussentijds afgerond promotieonderzoek is hij in 2009 advocaat geworden. In die hoedanigheid adviseert Cornelis zowel overheden als ondernemingen, onder meer in trajecten waarbij het vraagstuk van openbaarheid van overheidsinformatie aan de orde is. Hij verzorgt regelmatig cursussen en lezingen en publiceert regelmatig in vakbladen als de Gemeentestem. Hij is medewerker bij het Sdu Commentaar Openbaarheid van bestuur.

Op deze website deelt Cornelis allerlei inzichten, nieuws en achtergronden die raken aan het onderwerp overheidsinformatie en de openbaarheid daarvan.

Contact

Meer weten?

  • Twitter

    Blijf op de hoogte via Twitter

  • LinkedIn

    Blijf op de hoogte via LinkedIn