Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar AVG: inzagerecht en schadevergoeding

4 juni om 12:30 - 13:30

- € 100

Tijdens een webinar van ongeveer één uur vertellen onze specialisten – Cornelis van der Sluis en Corine d’Hulst – over de recente belangrijke ontwikkelingen in de rechtspraak op het gebied van het inzagerecht en schadevergoeding op basis van de AVG.

 

Inhoud

Wat zijn de aandachtspunten ten behoeve van het inzagerecht en het recht op schadevergoeding voor de gemeentelijke praktijk. Kort wordt ingegaan op het herkennen van een inzageverzoek op grond van de AVG in vergelijking tot informatieverzoeken en Wob-verzoeken. Vervolgens wordt bezien welke eisen de AVG stelt aan het inzagebesluit. Tot slot wordt aan de hand van de vier uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 1 april 2020 besproken of en wanneer een plicht tot schadevergoeding (vanwege immateriële schade) dreigt. Zowel de bevoegdheid van de bestuursrechter als de privacyrechtelijke (civiele) invulling van het recht op schadevergoeding worden behandeld.

 

Wanneer en voor wie?

Het webinar is voorzien op 4 juni om 12:30 uur. De training is relevant voor functionarissen gegevensbescherming, Wob-coördinatoren, juridisch adviseurs en anderen die informatieverzoeken ontvangen.

 

Gegevens

Datum:
4 juni
Tijd:
12:30 - 13:30
Kosten:
€ 100
Evenement Categorie:

Locatie

Online via TEAMS

Gegevens

Datum:
4 juni
Tijd:
12:30 - 13:30
Kosten:
€ 100
Evenement Categorie:

Locatie

Online via TEAMS