Eerste Hulp Bij Woo-verzoeken

Voor alle overheidsorganisaties die onder de Wet open overheid vallen (zie artikel 2.2) is begin maart beschikbaar:

  • Alle noodzakelijke correspondentie bij alle stappen in het stappenplan in de vorm van te downloaden modellen en bouwstenen (ruim 40 stuks, zie hier voor het overzicht)
  • Een uitgebreid Handboek EHBWOO (zie hier het inkijkexemplaar) waarin alle stappen in het proces van afhandelen van Woo-verzoeken worden beschreven, met verwijzingen naar de modellen en bouwstenen
  • Meerdere instructievideo’s (zie hier alle instructievideo’s op een rij) waarbij de stappen worden toegelicht
  • Sparren met andere overheidsjuristen en het team van OenO op het Platform Overheid en Openbaarheid
  • Elke twee weken een mailing met antwoorden op binnengekomen vragen naar aanleiding van de modellen
  • EUR 1450,– excl. BTW.
  • Al het materiaal beschikbaar vanaf begin maart.

Vul alvast het formulier in zodat u direct bij beschikbaar komen de inloggegevens kunt ontvangen om aan de slag te gaan.

EHBWOO

De Wet open overheid treedt per 1 mei in werking (zie dit bericht). Dan moet alle correspondentie – die volgt bij het doorlopen van het stappenplan – dus verwijzen naar de juiste artikelen van de Woo (en niet meer de artikelen van de Wob). Los daarvan zal, vanwege ontbrekend overgangsrecht (zie dit blog en beluister deze podcast), voor verzoeken die nu al binnen komen de Woo misschien als kader dienen bij het uiteindelijke besluit. Ook gelet daarop dus al alle reden om u te verdiepen in een dat wat de Woo van u vraagt. Bijvoorbeeld over wat wordt verlangd als het gaat om het zoeken naar documenten, het beoordelen daarvan, het betrekken van belanghebbenden en uiteindelijk het besluiten op een verzoek.

EHBWOO biedt u alle instrumenten om klaar te zijn voor 1 mei (en eerder)!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.